keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kaikenlaisia lahjoja

Löytyipä lisää näitä joululahjakuvia. Osa on tosin valmistunutkin vasta joulun jälkeen. Tämä on ollut minulle tyypillistä jo muinaisina aikoina, että laitoin joululahjaksi lahjakortin, jossa on kuva tekeillä olevasta lahjasta. Aikataulut eivät ole vahvuuteni :)

Tämä tunika kääriytyi voimapaperiin ja lähti joulupaketiksi toiseksi vanhimmalle kummityttärelleni. Tunika on kaupasta, mutta jotakin omaa piti siihen lisätä. Ensin kokeilin kirjontaa hopealangalla mutta se oli liian ohutta. Löysinkin sitten vanhaa Novitan Teddy-lankaa, jossa oli siinäkin hiukan kimallusta harmaan liukuvärjäyksen lisäksi.Kirjoin silmukoita jäljentäen

Lidlistä löytyi edullisia jouluteippejä
Ainoa kummipoikani sai joulun jälkeen lapaset lisukkeeksi jouluna saatuun pakettiin. Ensimmäisistä lapasista tuli pikkuveljelle sopivat, mutta toiset onnistuivat hyvin. Novitan puro lanka onkin jotenkin "heppoista" lapasiin, kaksinkertaisella langalla tehdyt Lovikat ovat varmaan paljon käytännöllisemmät. Ohje löytyi Novitan nettisivuilta.Nämä yksinkertaisesta langasta tehdyt lapaset olivat sopivat kummipojan pikkuveljelle

Lovikkalapaset onnistuivat hyvin, kuviovärien valinnassa auttoi ennakkoluulottomalla värisilmällä kummipoika itse
Harjasin lapasiin pörröisyyttä paremman puutteessa tiskiharjalla, harja oli karvainen aika pitkään sen jälkeen....


Samainen neiti, joka sai aiemmin esitellyn sydänneuleen jouluksi, täytti toukokuussa 10 vuotta. Lahjaksi väkersin pussukan kauneudenhoitotarvikkeille. Mallin otin omasta Marimekon pussukastani. Reunojen koristukseksi minulla oli pilkullista vinonauhaa. Pussukan kankaana oleva Ikean puuvillakangas on melko paksua eikä vuorikangaskaan mitään ohutta ollut. Reunaan ommeltava vinonauha olisikin saanut olla paksumpaa. Paikoilleen sen kuitenkin taistelin. Pientä fiilausta tämä malli vielä vaatii, jos näitä ompelen lisää. Pikkusisko on tällaisen ainakin tilannut. Kuvauspaikka ei suinkaan ole oma sekava kotini vaan ystävän kaunis ja vaalea asuntoSisälle ompelin muutaman taskun, joihin mahtui vaaleanpunaisia purnukoita.

Mallin parantamiseksi tosiaan kannattaa tehdä taskut hieman matalammiksi ja vetoketjun toinenkin pää kannattaisi kiinnittää jotenkin, olisi pussukka sitten helpompi sulkea, kun vetskari ei aukeaisi läpi asti. Muuten varmaan on toimiva. Tarvikkeet olivat todella edulliset, vuorikangas on jostakin Eurokankaan tilkkupussituksesta tms. ja päällikangas jätepala Ikean kankaasta. Nauhaakin oli jäänyt sopivasti mekon ompelusta.


Kummityttö on saanut pikkuveljen, jolle tein tällaiset nopeat pöksyt. Jälleen kerran materiaalina on Marimekon trikoo, paloja tuntuu riittävän loputtomiin. Kaava on uusimmasta Ottobrestä. Ostin lehden, kun tuskastuin siihen, että kirjaston kaikki Ottobre-lehdet useilta vuosilta olivat lainassa! Onpa lehdessä muutama muukin hyvältä vaikuttava kaava, joita voisi kokeilla. Ehkä maksaa kalliilta tuntuneen hintansa takaisin.

Minusta tämä housumalli on hauskan näköinen, kun takana on tuollainen haarakiila. Vauvan jalassa en pöksyjä kylläkään nähnyt, eli en osaa sanoa miten hyvin istuvat käytännössä.En olisi itse keksinyt tehdä lahkeensuihin tuollaisia päällitikkauksia, jotka ohjeessa olivat. Ihan mukavan näköiset tuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti