lauantai 12. lokakuuta 2013

Mekkoja jälleen

Niin on ollut kiireistä viime aikoina, että en ole ehtinyt kirjoittamaan tänne blogiin yhtään mitään. Myyjäisiä varten olen ommellut kaksi mekkoa lisää ja vein kuin veinkin myös ensimmäisenä ommellun testimekko kakkosen myyntiin. Ja mikä meni kaupaksi? Se ensimmäinen tietenkin kummallisine ompeluratkaisuineen. Ostajaksi olin ajatellut nuorehkoa perheenäitiä, mutta ei mennyt sekään aivan ennusteen mukaan, sillä mekon nappasi mukaansa mummoihminen. 



Tällä värityksellä tein kaksi mekkoa

Resorin värinä meleerattu harmaa, kun paikallisessa Eurokankaassa ei muuta sopivaa ollut
Siskon kaksosille tein kolmevuotislahjaksi kettumekot Ikean kankaasta. Kangas on jo muutaman vuoden vanhaa ja netistä löytyi paljon siitä tehtyjä takkeja. Mekkoja ei ollut monikaan tehnyt ja syynä on varmaan se, että kangas on paksua ja jäykkää. Mekot leikattuani aloinkin empiä tuleeko niistä liian kankeat. Luovutin ne tytöille sillä lupauksella, että teen niistä jotain muuta, jos ei tule mekkoina käytettyä. En ole muistanut kysyä, ovatko tytöt niissä viihtyneet. Toisen mekkoon tuli vaaleanpunaiset kanttaukset ja toiselle keltaiset. Kaavana oli sama farkkumekosta piirretty kaava kuin raitamekoissa. Kangas oli siitä hauska, että kuviot voi asetella monella tavalla ja saada aikaan aivan eri värisen ja näköisen vaatteen. Minun versiossani kettu tuli eteen ja jänikset taakse. Ja molemmille tietysti samalla tavalla :) No muutaman sentin heitto tuli kuvioiden kohdistukseen, kun kangas ei aivan riittänyt.


Kettu asettui komeasti etukappaleelle




1 kommentti:

  1. Ei millään meinaa tulla sulle kommentit perille, missä lie vika. Mutta sitä olen yrittänyt sanoa et veikeitä nuo kaksosten lahjamekot! :-)

    VastaaPoista