tiistai 19. elokuuta 2014

Hellemekko

Kuluneena kesänä helteitä tuntui jatkuvan loputtomiin. Kun sain hellemekon valmiiksi, ne sitten loppuivat :) Jälleen kerran käytin kaavana valmiista mekosta piirrettyä kaavaa. Ensin selailen tuntikausia käsityölehtiä ja lopulta levitän vanhan hyväksi havaitun mekon lattialle ja piirrän kaavat siitä. Näin minulle tuntuu nykyään käyvän. Hellemekon kangas on Eurokankaan palalaarista todella halvalla ostettu,vuorotteluvapaalaisen budjettiin sopiva. Myöhemmin huomasin vastaavaa kangasta kappaverhokankaana. Aion kuitenkin nyt rohkeasti kulkea "verhoon" pukeutuneena. Tästä aiheesta olen vuosia sitten keskustellut erään tuttavani kanssa. Hän ei voinut ymmärtää "Marimekon verhoihin" pukeutuvia ihmisiä. Mutta miten määritellään verhokangas, jos materiaali on monikäyttöistä puuvillaa? Mielestäni tiettyjä kuoseja ei voi omia verhokuoseiksi ja tiettyjä mekkokuoseiksi. Eri mieltä toki saa olla. Itseäni pidän melko rohkeana värien käyttäjänä ja pukeudun muutenkin oman mieleni mukaan muiden mielipiteistä liiemmin välittämättä.


Alla olevassa hiukan hassuilmeisessä kuvassa minulla on mallina toiminut mekko, joka on ollut tämän kesän ykkösvaatteeni. Mekko on tilattu Elloksen alennusmyynnistä toissa keväänä. Pikkuveljeni sanoikin, että olen käyttänyt samaa mekkoa koko kesän. Totta se on, mekko on viilein omistamani vaate, ja helteillä halusin sen aina päälleni. Niinpä se onkin jo lähes puhkikulunut ja löysin takaa reiänkin. Korkea aika siis oli ommella uusi! 



 Helsingin Harakkasaaressa lempimekossa
Ompelin mekkoa Espoossa reissussa ollessani ja huomasin, että minulta puuttui tukikangas ja kuminauha. Eipä näitä tarvikkeita minulla olisi varmaan ollutkaan, tai on, mutta ovat todennäköisesti jossain varaston perukoilla, koska lähes kaikki omaisuuteni on tällä hetkellä tungettuna varastohotelli Veturitallin koppiin nro. 10. Tukikangasta en ehtinyt ostamaan, kun Eurokangas ei ollutkaan yhdeksään auki, kuten toivoin! Ihan kelvollista kuminauhaa löytyi Tarjoustalosta.


Pikkuveljen kasvihuoneessa

Kuvissa mekon kuosi näyttää lähes pallokuosilta, mutta kuvio on oikeasti kukka. Ensiksi jätin mekon suoralinjaiseksi ilman kuminauhoja. Tätini mielestä mekko oli hyvä sellaisenaan. Itsellenikin olisi ehkä kelvannut kaikkein yksinkertaisin versio. Sitten kuitenkin rupesin kyselemään sisarteni mielipiteitä ja lisäsin sivuille kuminauhanpätkät. Mallimekossa kuminauhat olivat keskellä, mutta sivurypytyksetkin mielestäni toimivat. Ja loppujen lopuksi, kuminauhat antavat pelkistetylle mekolle hiukan muotoa.





Kuminauhat sivussa toivat esiin tukikankaan puuttumisen. Kaula-aukko ja kädentiet alkoivat hiukan lörpöttää. Olen mekkoa jo tyytyväisenä käyttänyt, joten voi olla, että en sitä enää ryhdy korjailemaan. Saapa nähdä...


Mikään muotiblogi tämä ei ole, mutta täytyypä kehua kuvissa näkyviä kenkiä tässä samalla. Älyttömän hyvät ja pehmeät jalassa ja silti mielestäni tyylikkään näköiset kiilakorkoineen. Kenkien merkki on Crocs, mitä varsinkaan lapset eivät tahdo millään uskoa!


Pellot on jo puitu, mutta keltainen väri on onneksi tallella


Lopuksi on vielä esiteltävä pikkuveljen tekemä kuvauskampaus. Hän ei ole kovin harjaantunut kampausten teossa, joten suoritus oli hyvin onnistunut!

Kehäkukat ovat ihanan puhtaan oransseja

Hiuksissa orvokki ja perunankukka!


2 kommenttia:

  1. Verhokangasta tai ei, mekko on kaunis sekä kuosiltaan että malliltaan. Ja nuo kuvat - kertakaikkisen ihania. Kuten arvannet, pidän noista kengistä valtavasti, voisin omaankin kenkärepertuaarin tuollaiset hankkia. Ja sitten pitää mainita vielä nuo kesäkukat hiuksissa... Ihan ikävä tulee! <3

    VastaaPoista
  2. Tiedätkö, minä haluaisin toiset samanlaiset kengät, kun noista aika jättää! En tiedä, vieläkö Crocs noita valmistaisi ensi kesänä. Sun Facessa oleva kuva auringonkukkapellolla on aivan huippu, jotenkin vielä ne värit, sininen ja keltainen, vau! Pikkuveli otti kuvia ja minua hävettää, kun koko ajan motkotin, että ei tule hyviä :) Sitten lopulta tuli niin monta hyvää, että laitoin aivan liikaa kuvia tänne!

    VastaaPoista